lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. szeptember 19., 13:34
Frissítve: 2023. szep. 19. 19:48

Egyelőre nem sikerült megnyitni a magyar határ ellenőrzéséről szóló ülést, szerdán ismét próbálkozhatnak

Egyelőre nem sikerült megnyitni a szlovák-magyar határon bevezetendő ellenőrzésekről szóló rendkívüli parlamenti ülést.

szlovák parlament
Fotó: TASR
A parlamenti képviselők szerdán próbálják megnyitni a szlovák-magyar határon bevezetendő ellenőrzésekről szóló rendkívüli parlamenti ülést.

Csupán 70 képviselő nyomta meg a jelenléti gombot, így a törvényhozás határozatképtelennek bizonyult. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök bejelentette, hogy 13.40-kor újabb kísérletet tesznek az ülés megnyitására.

Az ülést a Smer-SD kezdeményezte, azt követeli, hogy a kormány ideiglenesen rendelje el a magyar határ ellenőrzését az illegális migrációk megakadályozása érdekében ezen a belső schengeni határszakaszon.

Fico keményen beszólt a volt kormánypártoknak
Nyilvánvalóan több képviselő volt jelen az ülésteremben, mint ahányan megnyomták a jelenléti gombot a rendkívüli ülés megnyitásáról szóló szavazáson. A volt kormánykoalíciós pártok nem akarnak tárgyalni az illegális migrációról és az azzal kapcsolatos biztonsági helyzetről, mert nem tudják, mit kezdjenek vele

– jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke.

Fico megismételte korábbi kijelentését, hogy

a kormány törvénysértő módon állít ki igazolásokat az illegális bevándorlóknak, és figyelmeztetett, hogy Ausztria és Németország intézkedések bevezetését tervezi a migrációs helyzet miatt.

Szerdán (szeptember 20.) újabb kísérletet tesz a parlament a szlovák-magyar határ ellenőrzéséről szóló rendkívüli ülés megnyitására, miután kedden a második próbálkozás is sikertelenül végződött. Kevés képviselő jelentkezett be a szavazáskor, így a törvényhozás határozatképtelennek bizonyult.
Az SaS kampányhúzásnak tartja a migrációról szóló rendkívüli ülést
Az SaS a Smer-SD választási kampánya részének tekinti az illegális migráció miatt kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést, ezért pártunk képviselői nem támogatták a megnyitását

– jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke.

Sulík az egyetlen megoldásnak a hadsereg bevonását tartja a határ ellenőrzésébe, ha a rendőrség ezzel nem tud maga megbirkózni. Emellett szerinte intenzív tárgyalásba kell kezdeni Orbán Viktor magyar kormányfővel arról, hogy ismét rendesen őrizzék a magyar-szerb határt.

Šipoš: A rendkívüli ülés nem oldana meg semmit, színjáték lenne az egész
Az illegális migráció és a magyar határ ellenőrzése miatt kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés semmit sem oldana meg, csak egy újabb színjáték lenne az egész

– jelentette ki Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője arra reagálva, miért nem támogatták a Smer-SD által indítványozott ülés megnyitását.

Marek Šefčík (OĽANO) szerint a magyar határon ismételten bevezetett ellenőrzés többórás várakozást eredményezne, és azt hangsúlyozta, a külső schengeni határokat kell megfelelően ellenőrizni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.