2020. szeptember 30., 15:22
Frissítve: 12:00

Egyelőre nem adják ki Jozef Majskýt a cseh hatóságok

Egyelőre nem adják ki Szlovákiának a cseh hatóságok Jozef Majský jogerősen elítélt üzletembert.

Fotó: TASR

A Prágai Városi Bíróság szerdai nyilvános ülésén döntött erről. A döntés nem jogerős, Majský előzetes letartóztatásban marad - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Markéta Puci, a Prágai Városi Bíróság szóvivője.

Ez utóbbi döntés nem jogerős, az üzletember ügyvédje fellebbezett ellene. Minderről Markéta Puci, a Prágai Városi Bíróság szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

Puci elmondása szerint a bíróság azzal indokolta a döntését, hogy Majský kettős, szlovák-cseh állampolgár, így a kiadatásához szükség van az ő beleegyezésére is.

A Szlovák Legfelsőbb Bíróság szenátusa július végén elutasította Majský fellebbezését a Horizont Slovakia és BMG Invest pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatos csalási ügyben. Érvényes tehát a Bazini  Specializált Büntetőbíróság korábbi ítélete.

Majskýt 2015-ben kilenc év szabadságvesztésre ítélték, majd országos és nemzetközi körözést adtak ki ellene. A szlovák rendőrség augusztus elején megerősítette, hogy az illetőt egy prágai kórházban letartóztatták.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.