2023. június 9., 16:44
Frissítve: 2023. jún. 9. 17:20

Egy kassai középiskolába vonult ki a NAKA, eljárás indult egy diák ellen

Egy kassai középiskolában tartott razziát csütörtökön (június 8.) a NAKA, majd büntetőeljárás indult egy diák ellen terrorizmusban való részvétel egyes formáinak és szélsőséges anyagok terjesztésének bűncselekménye, valamint alapvető jogok és szabadságjogok elnyomására irányuló mozgalom iránti szimpátia kifejezésének bűncselekménye miatt.

Már nyomoznak
Illusztráció
Fotó: Facebook

A TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta. A nyomozó javaslatot tett a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezésére.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a különleges rendőri egységgel (Lynx Commando) közösen hajtotta végre a Frajer fedőnevű akciót.

Az akciót a külföldi nyomozóhatóságoktól megszerzett információk alapján hajtották végre. A rendőrség szorosan együttműködött az iskola tanári karával is

- mondta Bárdyová.

A házkutatás során egyebek között robbanóanyagok és pirotechnikai anyagok előállítására alkalmas vegyi anyagokat, adathordozókat, robbanóanyagokat, valamint bombakészítési útmutatót foglaltak le a rendőrök.

Peter Országh, a kassai Watson utcai kereskedelmi akadémia igazgatója megerősítette, hogy razzia volt az iskolában.

Az iskola fenntartója, Kassa megye önkormányzata egyelőre nem kapott további információkat a NAKA rendőreitől a nyomozás további lépéseiről

- mondta a TASR-nek Michal Hudák, a megye szóvivője, és hozzátette, a razzia nyugodtan zajlott le, kényszerítő eszközök használatára nem volt szükség. A szóvivő elmondta, miután erre felszólították, a gyanúsított a NAKA tisztjeinek kíséretében hagyta el az iskolát.

A megye kapcsolatban áll az iskolával, és szorosan együttműködik az illetékesekkel az ügy kivizsgálásában

- tette hozzá Hudák.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.