Egy eperjesi férfi ki akart törni bősi karanténjából, két évet kaphat érte

2020. április 20., 16:10
ma7 | TASR

A 39 éves eperjesi (Prešov) férfi már a bősi karanténba érkezésekor nagy hangon elégedetlenségét fejezte ki a hatóságok eljárása kapcsán, majd két nappal ezelőtt, szombaton meg is próbált kitörni az állam által számára kijelölt karanténból.

A férfi ellen krízisszituáció idején történő kötelezettségszegés miatt emeltek vádat, ha bűnössége bizonyítást nyer, két évre is ítélhetik - mondta el a TASR-nek Mária Linkešová, Nagyszombat kerület rendőrségi szóvivője. A randalírozónak tulajdonképpen nem is kellett volna sokáig kibírnia, hiszen csak negatív koronavírus-tesztje visszaérkezéséig kellett volna Bősön maradnia, de a szóvivő közölte, már az első naptól kezdve gondok voltak a férfivel, például arra biztatta társait, szegjék meg a kötelező karantén előírásait.

Többször, mindenféle védőfelszerelés nélkül hagyta el a számára kijelölt szobát, és megpróbált kijutni az épületből.

A szombati incidens során előbb hangosan szidalmazta a karantén rendjére felügyelőket, majd dulakodni kezdett velük. Egy szigorúbb ügyész talán még szándékos veszélyeztetést is a nyakába varrhat majd, hiszen a rendőrségi szóvivő szerint, "viselkedésével veszélyeztette a vele szemben eljárók egészségét". Linkešová hozzátette, a jelenetnek szinte az egész karantén szemtanúja volt, így az incidens felzaklatta a karanténba kényszerült többi állampolgárt is.

Kövesse facebook oldalunkat is!