Egy elmulasztott beszélgetés a Pro Media Alapítvány ügyvezetőjével

2020. február 8., 11:30
ma7

Az elmúlt napokban folyamatos támadások érik a ma7 médiacsaládot működtető Pro Media Alapítványt. Megkérdeztük Puskás Attilát, az alapítvány ügyvivőjét, mi áll a sajtótámadások hátterében.

A Magyar Hangban megjelent írást megelőzően sem engem, sem egyetlen munkatársamat nem kerestek meg - hangsúlyozta Puskás Attila, aki hozzátette, nem tudja, milyen forrásokra hivatkozik a lap. A hazai médiatámadásokra sem eddig, sem a jövőben nem fogunk reagálni, de nem tartom szerencsésnek, hogy a magyarországi sajtó belső vitáját a Felvidékre akarják exportálni. A Magyar Hang hazugságokon és féligazságokon alapuló cikkét több magát mértéktartónak nevező sajtótermék is átvette, anélkül, hogy annak valóságtartalmát ellenőrizték volna. Értékelem, hogy az Új Szó munkatársa legalább vette a fáradtságot, és megkeresett. Igaz, a Magyar Hang ferdítéseit ők sem voltak restek átvenni.

A Magyar Közlönyben mindenki számára nyilvánosan elérhető a támogatásunk összege. Ezt hozzák le szenzációs kutatómunka eredményeként - hívta fel rá a figyelmet Puskás.

A Magyar 7 hetilap hétezer példányban jelenik meg, előfizetőink száma folyamatosan nő. A Vasárnap családi hetilappal való összehasonlítás azért álságos, mert egy új termék bevezetése a sajtópiacon is több évbe telik. Mi idén leszünk kétévesek - hangsúlyozta Puskás.

Fontos számunkra, hogy a hetilap időtálló közéleti-kulturális tartalmakat közöljön, ha bulvárosodnánk, nyilván több olvasóhoz jutnánk el. Személy szerint sajnálom, hogy az egyetlen napilap példányszáma folyamatosan fogy, mert leszoktatja az embereket az olvasásról. A ma7 hírportál napi, átlagosan 15-20 ezer egyéni látogatójával viszont már most kiállja a versenyt a konkurens portálokkal - emelte ki a Pro Media Alapítvány ügyvivője.

olvasottság
A ma7.sk látogatóinak száma a Google Analytics alkalmazásban 2020. február 7-én: 27030 látogató, 28482 látogatás.

Aki olvas, annak van véleménye, azt keresi, ahol a saját világnézetéhez közelálló tartalmat találja. Mi világosan kijelöltük az értékrendünket, nem árulunk zsákbamacskát.

Az éves támogatásból 33 állandó, további harmincegynéhány időszakosan publikáló szerzőt foglakoztatunk. A felvidéki sajtóban egyedülálló regionális tudósítói hálózatot építettünk ki. 4 +1 elektronikus felületet működtetünk (Ma7, hírek, múzsa, szurkoló, Instagram-oldal)

Hétről hétre több órányi audiovizuális tartalmat készítünk, amelyek között a felvidéki sajtóban korábban legfeljebb nyomokban fellelhető politikai, közéleti műsorok dominálnak. Elindítottuk a Vízsodorta históriák című helytörténeti sorozatot, mint ahogy Ide született címmel, a felvidéki kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket mutatjuk be a videósorozat nézőinek. Ezen felül szakmai gyakorlati képzést biztosítunk az újságírás iránt érdeklődő középiskolásoknak. A nyári hónapokban rendszeresen önálló műsorblokk-kal jelentkezünk a Felvidék legnagyobb fesztiváljairól - tette hozzá az alapítvány ügyvivője.

olvasottság egy hét
A ma7.sk portál látogatóit mutató görbe az elmúlt hét napban a Google Analytics alkalmazásban: 131933 látogató.

A médiacsalád elfogultságát bíráló kijelentésekre reagálva Puskás arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormányzat részéről soha, egyetlen alkalommal sem szóltak bele a médiacsalád tartalomkészítésébe.

A magyarországi támogatást a fentebb felsorolt tevékenységek fenntartására, s a felvidéki magyar média megerősítésére kaptuk, s ennek megfelelően is használjuk fel - mondta végül Puskás Attila.

Kövesse facebook oldalunkat is!