2020. november 3., 14:12

„Egészséges vagyok, nem kell nekem igazolvány” – mondta Kotleba, aki nem hajlandó felmutatni negatív tesztjét

Az ĽSNS képviselői közül többen voltak fertőzöttek, ennek ellenére nem hajlandóak betartani a tisztifőorvos utasításait.

A parlamentbe való belépéskor Marián Kotleba nem volt hajlandó az alkotmányvédelmi hivatal munkatársainak felmutatni a negatív koronavírus-tesztet. Kotleba közölte, hogy ő egészséges, és nem fertőz senkit.

Az ĽSNS elnöke azt állítja, képviselőinek nem kötelező magukat igazolni a teszteredménnyel, elég a parlamenti igazolvány.

Kotleba szerint a szlovák parlament nem rendelheti alá magát a tisztifőorvos utasításainak.

A pártelnöknek karanténba kellett vonulnia, mert tesztje pozitív lett, a karantént azonban a nyolcadik napon megszegte. Elmondása szerint ő ennek ellenére senkit nem fertőzött meg, felelősségteljes embernek tartja magát, így is járt el.

„ Minden a legnagyobb rendben volt” – mondja Kotleba.

A parlament alelnöke, Juraj Šeliga (Za ľudí) figyelmeztetett, hogy a tisztifőorvos utasításai mindenkire ugyanúgy érvényesek, a parlamenti képviselők ez alól nem lehetnek kivételek.

Šeliga szerint az összes parlamenti párt képviselői igazolni tudták magukat, csak Kotlebáék nem. Elmondta, a parlamenti szavazás után, ha nem mutatják fel a negatív teszteredményüket, akkor ki lesznek tiltva az ülésteremből, a rendőrséget pedig értesítik az esetről. A parlament alelnöke a törvények értelmében elvárja, hogy az 1569 eurós büntetést se maradjon el.

Šeliga a szélsőséges képviselők viselkedését az arrogancia csúcsának minősítette.

A neofasiszták által értelmezett, Istennel való egyenlőség devalválja a parlamenti képviselőket. Ezért gondolják egyesek, hogy a képviselők emberfelettiek. "

– mondta Šeliga.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.