2022. május 12., 14:59

Eduard Heger támogatja Finnország NATO-csatlakozását

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök támogatja Finnország csatlakozását az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). Ezt a közösségi hálón közölte a kormányfő.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Heger véleménye szerint ez a csatlakozás nemcsak Finnország, hanem az egész demokratikus Európa biztonságát is erősíteni fogja.

Csak egy erős észak-atlanti szövetség képes az orosz imperializmust a szabad demokratikus világtól biztonságos távolságban tartani"

- fogalmazott a miniszterelnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök elérte azt, ami sokáig valószínűtlennek tűnt: hogy a finn társadalom a NATO-hoz köti a biztonságát - zárta a miniszterelnök.

Ezt a nem szándékos következmények politikájának hívják. Ennek Putyin a mestere"

- jegyezte meg Heger.

Sauli Niinistö finn elnök és Sanna Marin finn miniszterelnök csütörtökön közös nyilatkozatban hivatalosan is bejelentette, hogy támogatja országa NATO-csatlakozását. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Finnország biztosan kérvényezni fogja a NATO-csatlakozást, bár ehhez szükség lesz még néhány konkrét lépésre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.