Drucker azt kéri, legyenek nyilvánosak a központi válságstáb ülései

2020. november 24., 18:02
ma7 | TASR

A parlamenten kívüli Dobrá voľba felszólította Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnököt, hogy tegye nyilvánossá a központi válságstáb, a járványügyi bizottság és a szakértői tanács üléseit. Drucker szerint az üléseket sugározhatnák élőben a közmédiában, a közösségi hálón, videócsatornán keresztül a kormányhivatal honlapján, vagy bárhol másutt, hogy akit érdekel, végignézhesse – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martina Šoltésová, a párt szóvivője.

Fotó: TASR
Tomáš Drucker

Tomáš Drucker, Dobrá voľba elnöke szerint az embereknek joguk van tudni, hogyan folynak a tárgyalások, milyen javaslatokat terjesztenek elő és hogyan szavaznak a szakértők. „Főleg azért, mert arra, ahogyan Igor Matovič a sajtóban az információkat közli, nem lehet támaszkodni. Gyakran inkább az érzéseit, mint a szakértők álláspontját tolmácsolja" - mondta Drucker.

A párt szerint jelenleg nem létezik olyan ok, amely akadályozná, hogy az üléseket élőben közvetítsék.

Ha a parlament, a parlamenti bizottságok ülését vagy a főügyészjelöltek meghallgatását lehet élőben közvetíteni, akkor nem lehet probléma a kormány járványügyi bizottságának ülését, a központi válságstáb és a szakértői tanács tagjainak tárgyalásait élőben sugározni. „Az állampolgároknak joguk van valós információkhoz jutni" - zárta Drucker.