2022. szeptember 16., 13:46

Drága szánkózás lehet

Vádat emeltek annak a motoros szánnak a vezetője ellen, aki ittasan kis híján tragikus balesetet okozott a Hollópatak (Mlynky) kataszterébe tartozó Iglófehérvíz (Biele Vody) síterepen.

Komoly veszély
Illusztráció
Fotó: YouTube

Az 53 éves férfi az idén február elején egy motoros szán felett elvesztette az uralmat és a mögötte ülő utassal a hóba zuhant.  Az irányítás nélkül maradt jármű azonban tovább haladt és egy csoport felé tartott. Az emberek még időben szétugrottak, de egy 42 éves nőt fejbe talált egy tartócső, amely kirepült, amikor motoros szán a védőkorlátnak ütközött.

A nőt a rozsnyói kórházba szállították. Sérülései miatt 16 napig volt munkaképtelen és ennyi ideig tartott a kezelése.

A férfit a balesetet követően a rendőrségi fogdába szállították és megszondázták.  A leheletében 1,1-1,23 ezreléknyi alkoholt mutattak ki.

A férfi  ügyében a szakértői vélemények és a vizsgálat eredményeinek összesítése után az iglói rendőrség vádemelést javasolt. Amennyiben bűnösnek találják, akár 2 év börtönre is ítélhetik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.