2020. december 17., 15:46

Kiderült, meddig lesz érvényben a veszélyhelyzet és a kijárási korlátozás

Nem döntött a parlament az állambiztonságról szóló törvény módosításáról, amelynek célja, hogy a veszélyhelyzet 40 nappal meghosszabbítható legyen.

Fotó: TASR

Mivel a módosítást még nem fogadták el, a rendelkezés december 29-ig marad érvényben. A teljes lezárás és kijárási korlátozás szombaton (december 19.) lép érvénybe.

A kormányhatározatban szerepel a december 29-i dátum, a miniszterek bejelentették, hogy a szigorú járványellenes intézkedések január 10-ig maradnak érvényben.

A parlamenti képviselők az év végéig készek szavazni.

A szavazást egyelőre a következő ülésre halasztották.

A veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítása nem egyértelmű, és a koalíció a fent említett módosítással akarja egyértelművé tenni a rendelkezést.

Szombattól bezárnak a boltok és a szolgáltatások, és reggel 5 órától kijárási korlátozás lép érvénybe. Ez alól több kivétel is van, megengedett például a munkába utazás, élelmiszer, gyógyszer vagy állateledel vásárlása céljából is ki lehet menni, postára menni is lehez. A síközpontok és a templomok is nyitva lehetnek. A szabadban tartózkodni, a természetben sportolni is megengedett.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.