2021. december 10., 08:16

December 25-től több vendéget fogadhatnak a szállodák, nyitnak a síközpontok is

A szállodák és a rövid távú szállást nyújtó létesítmények péntektől (december 10.) csak "OTP rezsimben" (oltottak, gyógyultak, teszteltek) fogadhatnak vendégeket, de kizárólag olyan személyeket, akik ott-tartózkodása munkavégzéssel vagy egy egészségügyi intézmény felkeresésével függ össze. 

sí
Fotó: TASR

December 25-től a szállodák más jellegű szolgáltatásokat is nyújthatnak, de csak olyan személyek számára, akiket beoltottak a COVID-19 betegség ellen, vagy az elmúlt 180 napban átestek a betegségen. Ez a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) által csütörtökön közzétett rendeletből következik, melyre Daša Račková szóvivő hívta fel a figyelmet.

December 25. után a szálláshelyeken az oltott és a gyógyult vendégektől is negatív koronavírus-tesztet fognak kérni, tesztelésre a helyszínen is lesz lehetőség.

A szálláshelyek férőhelyeinek csak 75 százalékát lehet majd elfoglalni, az üzemeltetőnek pedig gondoskodnia kell a gyakoribb takarításról, fertőtlenítésről. A korlátozások nem vonatkoznak a hosszú távú szállást nyújtó létesítményekre és a karanténszállásokra. A hotelek éttermeiben az elszállásolt vendégek fogyaszthatnak, de tilos lesz ünnepségeket vagy más jellegű rendezvényeket tartani. A szálláshelyek wellness részlegében egyszerre legfeljebb 30 személy tartózkodhat majd, vagy a másik lehetőség, hogy 25 négyzetméterre juthat egy személy.

A sífelvonókat szintén csak oltottak és gyógyultak vehetik igénybe. A kabinos felvonók férőhelyeinek 25 százalékát foglalhatják el. Más jellegű felvonók esetében nem korlátozzák a létszámot. Sorban állás közben, illetve a nyitott felvonókon is kötelező lesz a maszkviselés, ügyelni kell a távolságtartásra is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!