2021. március 3., 21:23

Darko D-t gyanúsítják több ügyész meggyilkolásának az előkészítésével

A rendőrnyomozó egy bosznia-hercegovinai állampolgár, Darko D. ellen indított büntetőeljárást Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi speciális ügyész és Peter Šufliarsky ügyész meggyilkolásának előkészítése ügyében. Ezt Dalibor Skladan, a Főügyészség szóvivője erősítette meg a TASR-nek.

201611081441450.borton01.jpg
A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség nyomozója ma vádemelési javaslatot nyújtott be a Speciális Ügyészi Hivatalnak (ÚŠP) egy bosznia-hercegovinai állampolgár, Darko D. ellen, gyilkosság különösen súlyos bűncselekményének az előkészítése gyanújával, amelyben tettestársként szerepelt. Ha bűnösnek találják, tettéért 25 évre, esetleg életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat”

– tette hozzá Skladan.

Az ügyészség a nyomozás idején nem szolgál bővebb információkkal sem a megadott személyről, sem a bűncselekményről. A gyilkosságok előkészítése ügyében azonban folytatódik a nyomozás.

A belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatalának nyomozója 2019 augusztusának végén gyanúsította meg Alena Zs-t, Tomáš Sz-t, Miroslav Marčeket és Zoltán Andruskót Šufliarsky, Žilinka és Lipšic meggyilkolásának előkészítésével. Az aktuality.sk portál szerint Drako D. személyére Slavomír W-nek, a szeredi drogmaffia vezetőjének testvére, Iľja W. hívta fel a figyelmet, aki tavaly a bazini Specializált Büntetőbíróságon elismerte bűnrészességét a kábítószerrel összefüggő bűncselekményekben.

Žilinka és Lipšic meggyilkolását 2017 őszén rendelhették meg. Žilinka és Šufliarsky korábban azon meggyőződésüket fejezték ki, hogy a gyilkosság megrendelésének motívuma a munkájuk volt, Lipšic továbbá meg van győződve arról, hogy a megrendelő Marian Kočner volt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.