cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 6., 15:27

Dankót aggasztja Pellegrini és Fico rivalizálása, de az SNS nem kormányozhat mással

Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnök és Robert Fico (Smer-SD) kormányfő rivalizálását az SNS szempontjából kockázatosnak tartja Andrej Danko pártelnök, mivel az SNS-nek semmi esélye másokkal kormányozni – Danko erről a TASR TV-nek nyilatkozott.

Andrej Danko
Fotó: TASR

Szerinte az SNS csak a Smer-SD által vezetett kormánynak lehet a tagja, de a Hlas-SD-re ez nem igaz.

Én csak Robert Ficóval kormányozhatok, Peter Pellegrini a Progresívne Slovenskoval is”

– jegyezte meg.

Szerinte a Hlas-SD magatartása volt annak is az oka, hogy a kormánykoalíció milyen sokáig tűrte az ellenzék parlamenti obstrukcióját a Btk-módosítás megvitatásakor, és a házszabály módosítása is az államfőválasztás utánra maradt, szintén a Hlas-SD elnöke miatt.

Pellegrini egyszerűen ilyen. Mosolyog, kerüli a konfliktusokat. Úgy véli, annak a mosolynak köszönhetően államfő lesz”

– mondta az SNS elnöke.

Hogy ő is elindult az államfőválasztáson, annak egyik oka, hogy nem született közös megállapodás a kormánypártok között. A felmérések alakulása alapján dönt a továbbiakról, azt nem szeretné, ha a nemzeti érzelmű választók szavazata elaprózódna.

Azonban nagyon sok választó, aki rám vagy Štefan Harabinra szavaz, a második fordulóra nem fog elmenni, mert Korčokot és Pellegrinit is liberális politikusnak tartják”

– szögezte le. Hozzáfűzte, számára teljesen érthetetlen, hogy a KDH Ivan Korčokot támogatja, aki szerinte az LMBTQ-propaganda híve.

Danko szerint kétségeket ébreszt az Alkotmánybíróság döntése, hiszen egyáltalán nem emelt kifogást a Különleges Ügyészség megszüntetésével kapcsolatban, de Zuzana Čaputová államfő és az ellenzék beadványa nyomán felfüggesztette a büntetőjogi módosítások egy részének hatályba lépését.

Tiszteletben tartom az Alkotmánybíróságot, bármiről dönthet, de ebben a döntésben jogi szempontból nincs semmi logika”

– jelentette ki Danko, és feltette a kérdést, milyen alapon döntött az AB egy olyan törvényről, amely még nem jelent meg a Törvénytárban.

Elmondta, a kormány kíváncsian várja, végül hogyan dönt az AB a felfüggesztett módosításokról, de nem fogja megvárni a határozatot az újabb büntetőjogi módosítások előterjesztésével.

 A rendes törvényalkotói eljárás keretében folytatjuk az átfogó változtatások kidolgozását”

– tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.