2020. február 13., 12:17

Dankóék pont a választások előtt támogatják az embereket

Andrej Danko, a parlament és az SNS párt elnöke szerdán elutasította az ellenzék és a parlamenten kívüli pártok bírálatát a tervezett szociális törvényjavaslatokkal összefüggésben.

Andrej Danko
Fotó: TASR / AP

A parlament a napokban gyorsított eljárásban készül megvitatni a családi pótlékról, a 13. nyugdíj bevezetéséről és az autópálya-matricák eltörléséről szóló javaslatokat.

Azt, hogy Miroslav Beblavý, a parlamenten kívüli Spolu párt elnöke és Lucia Ďuriš Nicholsonová, az SaS európai parlamenti képviselője szerdán feljelentést tettek a tervezett törvényjavaslatokkal összefüggésben, Danko nem akarta kommentálni, csak annyit mondott, hogy az általuk megfogalmazott vád hamis.

A házelnök szerint semmi rossz nem történik, a 13. nyugdíj bevezetését a kormánypártok már régóta tervezik.

„Olyan információk állnak a rendelkezésemre, hogy előkészítették az ehhez szükséges anyagi forrásokat, tehát nem gondolom, hogy valami rossz történne” – fűzte hozzá.

Danko megjegyezte, hogy

az ellenzék az elmúlt négy évben annyi feljelentést tett, hogy egy normális államban már büntetőeljárás indult volna az ellenzéki vezetők ellen hamis vádaskodás miatt.

„Nem fogom kommentálni a feljelentéseiket, joguk van hozzá. De bízom benne, hogy a bűnüldöző szervek egyszer a hamisan vádaskodókkal szemben is fellépnek. A legkönnyebb dolog összehívni egy sajtótájékoztatót, valakit megvádolni, bemocskolni, akinek aztán elég hosszú időbe telik tisztáznia magát, mialatt ezek ez emberek jót szórakoznak rajta” – nyilatkozta az SNS elnöke.

Danko szerint a kormányfő, a koalíció és a parlament kötelessége, hogy az utolsó pillanatig mindent megtegyenek az emberek megsegítése érdekében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.