2022. augusztus 22., 12:14

Danko kapitány megtalálta a magyarokkal közös jövőt - Budapestre megy, hogy tanuljon tőlünk

Egészen szürreális videót osztott meg Andrej Danko egykori házelnök (egykori kapitány, jelenlegi SNS-elnök) közösségi oldalán.

facebook
Fotó: Facebook/Andrej Danko

Danko szimbolikus helyről, a Tatabánya mellett található Turul-szobor alatti autópályapihenőből jelentkezett be (videójában ezt külön ki is emeli), hogy elmondja követőinek, éppen Budapestre tart. Danko állítása szerint találkozik a Magyar Országgyűlés elnökével, Kövér Lászlóval. A felvétel tanúsága szerint ráadásul nem üres kézzel érkezik a magyar fővárosba, egy Késmárkról származó jellegzetes goral kalapot ajándékoz majd a házelnöknek. Danko azért éppen késmárki kalapot visz, mert "Thököly Imre miatt a város nagyon fontos a magyaroknak". 

A múltban sok minden szétválasztott minket a magyarokkal, de ami összeköt, az a közös jövő. (...) Azért megyek a parlament elnökéhez, hogy biztosítsam róla, Szlovákiában nem őrült meg mindenki. Azért megyek, hogy tanuljunk tőlük.

Ha valakinek bármi kétsége maradt afelől, mennyire őrült világban élünk, elég, ha megnézi ezt a videót. A soviniszta Slota egykori pártjának elnöke az SNS által korábban rendszeresen "lecsirkézett" turulmadár szobra alól jelentkezik be, hogy agyba-főbe dicsérje Magyarországot, valamint a magyar kormányt és bejelentse, tulajdonképpen tanulmányútra megy Budapestre. 

Már a videó címe is önmagáért beszél: "Budapestre megyünk, hogy megtanuljuk, miként lehet a liberálisokkal és a drogosokkal küzdeni."

Danko videójánál csak az arra érkezett reakciók megdöbbentőbbek, az SNS megmaradt választói ugyanis szemmel láthatóan jól fogadták a pártelnök bejelentését. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.