cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. január 14., 15:31

Danko: A baleset után alkoholtesztet csináltattam, ami negatív lett

Andrej Danko (SNS), a parlament alelnöke pénteken (január 12.) a baleset után alkoholszondás vizsgálatnak vetette alá magát. Az eredmény negatív volt.

Most légy okos, Domonkos
Andrej Danko - Michal Šimečka
Fotó: TASR/ma7

Erről a közszolgálati az RTVS vasárnapi vitaműsorában beszélt.

Michal Šimečka, az ellenzéki Progresszív Szlovákia (PS) párt vezére és a parlament alelnöke felszólította a belügyminisztériumot, hogy erősítse meg ezt és hozza nyilvánosságra az eredményeket.

Danko távozott a baleset színhelyéről, mert kezeltetnie kellett a sérüléseit.

Régi motorosként azon a véleményen voltam, hogy ha valaki 3900 euróig kárt okoz, akkor nem kellene a helyszínen lennie. De most elmagyarázták nekem, hogy ez nem így működik"

- vallotta be. A politikus ugyanakkor azt állította, mindent megtett, amit a rendőrség kért tőle. Kijelentette, hogy hétfőn (január 15-én) elmegy a pozsonyi városházára, hogy kifizesse a megrongált közlekedési lámpáért az 1500 eurót.

Közöltem Pozsonyhidegkút polgármesterével, hogy ha lesz közmunka, akkor önként megyek oda" - mondta.

Šimečka úgy vélekedett, hogy ha Danko alkoholtesztje negatív lett volna, akkor már pénteken erre hivatkozott volna.

Általában nyilvánosságra hozzák, hogy alkoholtesztet végeznek. Nem tudom, hogy a rendőrség miért nem hajlandó ezt megerősíteni"

- mutatott rá.

Šimečka jelezte, hogy a Progresívne Slovensko aláírásokat akar gyűjteni, mert rendkívüli parlamenti ülést kíván összehívni Danko leváltása érdekében alelnöki tisztségéből. A balesetért neki kellene vállalnia a felelősséget.

Ha elítélnek, vállalok minden felelősséget, de adják meg a jogot, hogy megvédjem magam"

- mondta Danko, hozzátéve, hogy az ügy kivizsgálásáig nem fog autót vezetni.

Az SNS elnöke a műsorban egyébként bejelentette, hogy jelöltetné magát a márciusi államfőválasztáson. Később azonban azt mondta, hogy kész lenne támogatni egy erős nemzeti érzelmű jelölt kampányát. Ilyennek tartja például Štefan Harabint, akivel tárgyalni akar erről.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.