2021. november 25., 07:43

Csütörtöktől tilos tömegrendezvényeket tartani

Csütörtöktől (november 25.) tilos tömegrendezvényeket tartani. Ez a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) aktuális rendeletéből következik, amelyet várhatóan szerdán tesznek közzé a hivatalos közlönyben. A TASR hírügynökséget Dáša Račková, az ÚVZ szóvivője tájékoztatta.

Mateóc templombelső
Fotó: Görföl Jenő
Mateóc - templombelső

Kivételt csak a munkavégzéssel összefüggő rendezvények képeznek majd, de ezeken is legfeljebb tíz személy vehet majd részt, kizárólag oltottak és gyógyultak.

A szervezőnek emellett be kell jelentenie, hogy tömegrendezvényt szervez.

Istentiszteletekre csak egyéni lelkipásztori tevékenység formájában kerülhet sor.

Az esküvői szertartásokon és a keresztelőkön legfeljebb hat személy vehet részt (a szervezők nem számítanak bele ebbe a létszámba).

A temetésekre nem vonatkozik létszámkorlát.

Minden szertartáson fokozottan ügyelni kell a higiéniai előírások betartására, tilos például egyazon edényből innia több embernek, fertőtleníteni kell a használati tárgyakat - figyelmeztetett Račková.

A professzionális sportversenyeket csütörtöktől csak nézők nélkül lehet megtartani,

a sportolók és a szervezők számára kötelező a tesztelés.

Račková felhívta a figyelmet néhány tömegrendezvényre vonatkozó általános előírásra is.

Belső terekben mindig reszpirátort, szabadtéri rendezvény esetén arcmaszkot kell viselni. A szervezőnek fel kell jegyeznie a résztvevők elérhetőségeit, biztosítania kell a kézfertőtlenítés lehetőségét, a gyakori szellőztetést és az átfogó fertőtlenítést, valamint a legalább kétméteres távolságot a nem egy háztartásban élő résztvevők között.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.