lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2022. szeptember 19., 15:12
Frissítve: 2022. szep. 20. 11:08

Csúnya baki a királynő temetésén: Čaputová helyett a párját nézték államfőnek, Čaputová nevét meg sem említették

Nagyon csúnya bakiba futottak bele a nyugati hírügynökségek a királynő temetése kapcsán. A gyászszertartásról kiadott fotósorozatban Szlovákia államfőjeként Juraj Rizmant, Zuzana Čaputová párját tüntették fel, míg a valódi államfő nevét meg sem említették. 

csaputová
Fotó: Getty Imagas web repro
Zuzana Čaputová közösségi oldalán reagált a csúnya bakira, meg kell hagyni, elegánsan. Az államfő úgy kommentálta az esetet, gratulál párjának a kinevezéshez és sok sikert kíván, hiszen komoly kihívás elnöknek lenni még egy asszonynak is, nem hogy egy férfinek!

A tvnoviny.sk szúrta ki, hogy Čaputová neve egyetlen olyan fotón sem szerepel, amelyen a szlovák delegáció látható a királynő ravatalánál. Előbb a Getty, majd a fotókat átvevő többi nyugati fotóügynökség is Juraj Rizmant, az elnök asszony párját tette meg Szlovákia államfőjének. A társaságában érkező Čaputováról teljesen megfeledkeztek.

A portál egyelőre nem tudta kideríteni, ki követhette el a példátlan diplomáciai modortalanságot. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.