Cselesen megbújtak, azonban a rendőrség megtalálta őket – Kelet-Szlovákiában két török lépte át illegálisan a határt

2020. november 25., 15:55
ma7

A napokban a rendőrség az ukrán-szlovák határon tartóztatott fel két török migránst, akik iratok nélkül akartak átjönni a határon.

rendőrségi akció
Fotó: TASR

Az eset az Utcás (Ulič) melletti falu közelében történt. Amint azt Agnesa Kopernická, Szobránc határ, és idegenrendészet (RHCP) igazgatóságának a szóvivője is megerősítette, a két török illegálisan lépte át a szlovák-ukrán határ.

November 21-én, nem sokkal délután az ukrajnai külső határt figyelő kamerák két személyt rögzítettek, akik átlépték a határt.

A felvételek alapján a két török állampolgárt a határellenőrök az Utcás melletti erdőben azonosították, majd elfogták.

Mivel nem tudták magukat igazolni, ezért a rendőrök a fogdába vitték őket. A nemzetközi szabályok értelmében a két illegális török migránst vissza kell szállítani Törökországba.

A rendőrség a nemzetközi szabályok értelmében a két törököt kiutasította, ami azt jelenti, hogy két évig nem léphetnek be Szlovákia illetve más Európai Uniós ország területére.

A rendőrség szerdán az Európai Közösség és az ukrán kormány egyeztetése értelmében átadta őket az ukrán államhatár-szolgálat tagjainak. A két török férfin PCR koronavírus-tesztet is végrehajtottak, mindkét esetben negatív volt az eredmény.