2022. augusztus 16., 13:37

Csalás miatt nem utalja a már megítélt támogatást a Kultminor

Egy, már támogatásra javasolt pályázatot ellenőrzött újra a Kisebbségi Kulturális Alap. Az ellenőrzés során bebizonyosodott, a kérelmező szervezet nem felelt meg a pályázati kiírásban előírtaknak, így a már megítélt támogatást - 17 ezer eurót - nem utalták át a kérelmezőnek.

euro
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

A Kultminor tájékoztatása szerint a nagymihályi Sinti Drom társulást csupán két héttel a kérelem benyújtása előtt hozták létre, így nem volt semmilyen, a benyújtott pályázat szempontjából fontosnak ítélhető tevékenysége, ennélfogva nem teljesítette a pályázati előírásokat.

A tények alapján a kulturális alap megállapította, hogy a kérelmet annak benyújtására nem jogosult szervezet nyújtotta be,

így semmisnek nyilvánította a júliusban meghozott támogatási döntést, a kérelmet pedig kivonja az elfogadási eljárásból“ - írja Alena Kotvanová, a Kultminor igazgatója a döntés magyarázatában.

A vizsgálatot azért indította el a Kultminor, mert a roma nemzetiségi bizottság döntései ellen többen emeltek kifogást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.