2020. július 25., 07:42

Čaputová szerint nem szabad hagyni, hogy a diplomabotrány megossza a társadalmat

Zuzana Čaputová államfő a társadalom egyesítésének, valamint az állami intézményekbe vetett közbizalom erősítésének fontosságát hangsúlyozta egy pénteken közzétett bejegyzésben.

Fotó: TASR

Az Igor Matovič  kormányfő diplomamunkájával kapcsolatban kialakult vita Čaputová szerint elmélyítette a társadalmi megosztottságot, és egy hibás diagnózist szült, miszerint vannak azok, akik ellenzik, és azok, akik támogatják a maffiát.

Ez a diagnózis Čaputová szerint nem veszi figyelembe azokat, akiknek más arról az elképzelésük, hogy mi a helyes, és hogy a hatalmat ideiglenesen birtoklóknak hogyan kellene viselkedniük egy ilyen helyzetben. Az elnök asszony szerint nem kevés emberről van szó, ami érthető is a választások előtti nyilatkozatok fényében.

Hozzátette: ezért is fontos, hogy pusztán azért, mert világos magyarázatot kértek, és legitim elvárásaik voltak, ne vádolják őket a maffia támogatásával.

A jelenlegi kormánynak az államfő szerint jó programja és komoly ambíciói vannak, elsősorban ami a korrupció elleni harcot illeti. „Őszintén kívánom, hogy sikerüljön teljesíteni ezeket” – zárta Čaputová.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!