cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 26., 14:02

Čaputová szerint megelőző jellegűek a biztonsági tanács intézkedései

Megelőző jellegűnek kell tekinteni a szlovák kormány biztonsági tanácsa által elfogadott intézkedéseket, amelyek a moszkvai terrortámadás miatt lépnek életbe – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő.

Zuzana Čaputová
Fotó: TASR
Nincs ok pánikkeltésre. Szlovákia biztonsági tanácsa kifejezetten megelőző jellegű intézkedéseket fogadott el

– mondta az államfő.

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter hétfőn (március 25.), a szlovák biztonsági tanács rendkívüli ülése után jelentette be, hogy rendkívüli óvintézkedéseket léptetnek életbe a nagyobb húsvéti rendezvények helyszínén.

Hozzátette, hogy

a moszkvai támadás a keresztény közösség ellen irányult, és elmondása szerint mérlegelték azt is, hogy másodfokúról harmadfokúra emeljék a terrorkészültség szintjét.

PS: A biztonsági tanács ülése Pellegrini kampányának része volt

Az ellenzéki Progresívne Slovensko (PS) szerint Peter Pellegrini (Hlas-SD) kampányának része, hogy hétfőn (március 25.) összehívták a kormány biztonsági tanácsát.

Michal Šimečka, a PS elnöke kijelentette, Pellegrini emberei az álhírterjesztéstől és a pánikkeltéstől sem riadnak vissza, hogy veszélyérzet alakuljon ki a társadalomban.

Pellegrini emberei teljes mértékben leleplezték magukat, hogy mennyire tanácstalanok. Riogatnak, hazudoznak, kétségbeesett lépésekre ragadtatják magukat. Megijedtek, hogy mégsem sikerül minden hatalmat megszerezniük. Nem haboznak álhíreket terjeszteni, pánikot és veszélyérzetet kelteni a lakosságban

– közölte állásfoglalásában Šimečka.

Feltette a kérdést,

vajon ez lenne az a nyugalom, amit Pellegrini egyfolytában hirdet a kampányában.

Šimečka úgy véli, a második fordulóig számtalan támadás indul Ivan Korčok ellen, és a kormánypártok megpróbálják elterelni a figyelmet a lényegről.

Tehát arról, hogy egy független szakértő legyen-e az államfő, aki az embereket szolgálja, vagy a kormánykoalíció örökösen szófogadó tagja, aki Robert Ficót (Smer-SD) szolgálja. Az első fordulóban megmutatta az ország, hogy melyik jelölthöz áll közelebb

– tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.