2022. május 1., 19:58

Čaputová szerint még sosem volt annyira erős az európai közösség, mint ma

Az Európai Unió még sosem volt annyira erős és egységes, mint ma. Szlovákia tagsága ebben közösségben az élet minőségének javulását, bőséget és biztonságot hozott a lakosoknak - tette közzé véleményét az államfő a szociális hálón az ország Unióba való belépésének 18. évfordulója alkalmából.

Fotó: TASR

A tagság ugyan nem szüntette meg az összes problémát, de intézményi és pénzügyi támogatást jelentett Szlovákiának, hogy megbirkózhassék azokkal. Az EU gazdasági erejének is köszönhetően globális vezető hatalommá vált a világ legfontosabb problémáinak megoldásában, mint amilyenek például a magánélet védelme, az ökölógiai vagy zöld fordulat, illetve a digitális szolgáltatások működése.

Különbözőségünkben az intellektuális és alkotóképesség kimeríthetetlen forrása rejlik. Főként a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság értékének tisztelete az, ami erőt ad számunkra"

- mondta az köztársasági elnök.

Több dolgot csak az Ukrajna elleni orosz invázió után tudatosítottak az emberek.

Nemcsak a sebezhetőségünkre ébredünk rá, hanem az összetartozásunkban rejlő óriási erőre is"

- zárta szavait.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.