2023. november 14., 20:30

Čaputová november 16-án Prágába látogat

Zuzana Čaputová köztársasági elnök november 16-án, csütörtökön Prágába látogat. A prágai várban négyszemközti találkozón vesz részt Petr Pavel cseh köztársasági elnökkel, majd együtt ebédel a két államfő – tájékoztatott kedden a cseh elnöki hivatal.

caputova pavel
Zuzana Čaputová és Petr Pavel
Fotó: TASR

Čaputovát és párját, Juraj Rizmant Pavel és felesége fogadja a várban, majd a bársonyos forradalom évfordulójának jegyében folytatódik a program.

A látogatás részletes programját még nem tette közzé a szlovák elnöki palota. A TASR hírügynökség értesülése szerint az elnök asszony várhatóan Csehországban élő szlovákokkal, és a Károly Egyetem hallgatóival találkozik Prágában, utána virágot helyez el és gyertyát gyújt a bársonyos forradalom emlékművénél, a Nemzeti sugárúton (Národní třída).

A szlovák köztársasági elnök a hagyományoknak megfelelően Prágába látogat a bársonyos forradalom évfordulóját megelőző napon. Tavaly Miloš Zeman volt államfő fogadta a szlovák köztársasági elnököt a prágai várban, Čaputová tavalyelőtt a kórházban látogatta meg Zemant.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.