2020. december 28., 17:42

Čaputová az ábécé betűihez rendelt szavakkal értékeli a 2020-as évet

A COVID-19 megbetegedés mint a társadalmi történések legjelentősebb alakító tényezője, a főügyész mint az év választása, az Megújítási Alap mint történelmi lehetőség a lényegi változásokhoz szükséges anyagi eszközök megszerzésére. Ezek Zuzana Čaputová államfő reflexiói, amelyet a közösségi oldalán tett közzé a 2020-as év ábécéje formájában. Az ábécésorrend szerint haladva választotta ki az adott betűvel kezdődő szavakat, amelyek az idei év történéseit jellemzik. A sorozat első része A-tól G-ig tart

Képünk illusztráció.
Fotó: TASR

Az „A” betűvel az államfő az ország megújításával és a társadalom egyesítésével kapcsolatos ambícióját kapcsolja össze, amely megvalósításában ki szeretné venni a részét. Elismeri, hogy a „B” betűvel a „fájdalom” (bolesť) szót kapcsolja össze, mert a 2020-as év a fájdalom éve is volt, amelyet az új típusú koronavírus következményei okoztak. Ugyanakkor bízik benne, hogy a rendelkezésre álló vakcina javítani fog a helyzeten.

És a COVID időszakára egy olyan epizódként fogunk emlékezni, amely csak egy évig tartott”

– közölte.

A téma kapcsán ugyanakkor emlékeztetett, hogy a 2020-as év rámutatott a lelki egészség és a lelki egyensúly megőrzésének fontosságára. Továbbra is egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít a környezetvédelem kérdésének.

A környezet témája egyre sürgetőbb globális témává vált, remélem, hogy ezen a területen egyre több konkrét megoldás és valós lépés tanúi lehetünk majd”

 – mondta az államfő.

Az elnök várakozásai a Megújítási Alapot is érintik.

Ez egy történelmi lehetőség, amely nagy felelősséggel jár, és olyan anyagi eszközök szerzésére ad esélyt, amelyekkel Szlovákia tényleg megújítható, és a jövő generációi számára hatalmas változásokat és reformokat lehet véghez vinni”

 – közölte.

A „G” betűről elsősorban a főügyészválasztás (generálny prokurátor) jut eszébe. Értékelte a választás végső lefolyását és a jelölt kiválasztását is, akit államfőként ő maga nevezett ki.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.