2022. április 23., 10:53

Bűnüldözés európai szinten

Pénteken Pozsonyban tárgyalt Catherine De Bolle, az Europol igazgatója. Az 52 éves jogi végzettségű belga rendőrségi szakember 2018 óta tölti be hivatalát.

Megdumcsizták
Fotó: TASR/ma7
Roman Mikulec, Catherine De Bolle, Hamran István

Az Európai Rendőrségi Hivatal vezetőjével Roman Mikulec belügyminiszter és Hamran István országos rendőrfőkapitány folytatott megbeszélést.

A legfontosabb téma az orosz-ukrán háború nyomán jelentkező veszélyek elhárításában folytatandó nemzetközi együttműködés volt. De Bolle megköszönte, hogy a szlovák kormányzati szervek támogatták az Europol igazgató biztottságának döntéseit, valamint azt, hogy a Kočner kontra Europol ügy európai bírósági tárgyalásán az Europol oldalára állt.

A belügyminisztérium szóvivője, Michal Slivka a megbeszélés kapcsán elmondta, hogy szó volt az Europol megújított jogköreiről, valamint arról, hogy ezek kiteljesítésében milyen szerepet játszhat Szlovákia. A belügyminiszter támogatásáról biztosította ezt a folyamatot és üdvözölte azt is, hogy megemelték az Europol költségvetését.

A szlovák fél azt várja az Europoltól, hogy még hathatósabban támogatja majd a szervezett bűnözés elleni harcot és segítséget nyújt majd a pénzügyi visszaélések, a kiberbűnözés és egyéb bűncselekmények feltárásában is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.