2023. január 27., 11:10

Bukovszky László szerint nem elég csupán emlékezni a holokauszt áldozataira

A holokauszt áldozatainak emléknapja arra figyelmeztet minket, hogy fel kell lépnünk a manipuláció és a gyűlöletkeltés ellen, melyek minden társadalomra fenyegetést jelenthetnek – jelentette ki a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos.

holokauszt
képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com
A holokauszt áldozataira nem elég csupán emlékezni, emlékeztetni is kell, hova vezethet a kultúrnépek közti gyűlölködés és a cinizmus

– figyelmeztetett, hangsúlyozva

a szabadság, a demokrácia, az emberéletek és az emberi méltóság megvédésének fontosságát.

Ne adjunk esélyt olyan embereknek, akik nem tanultak a történelemből, akik önző és rövidlátó céljaik érdekében képesek félelmet kelteni és megismételni a tragédiákat

– jelentette ki a kormánybiztos, hangsúlyozva a polgári és demokratikus társadalom erősítését, melyben mindenki és minden közösség megtalálja a méltó helyét.

Január 27-e a holokauszt több millió zsidó áldozatának emléknapja, az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának napja.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.