2021. december 9., 11:51

Bukovszky: Az új romaügyi kormánybiztos megfelelő ember a posztra

Amint arról korábban már hírt adtunk, Ján Hero lesz az új romaügyi kormánybiztos, a kormány szerdai ülésén döntött az új kormánybiztos személyét illetően. A korábbi romaügyi kormánybiztos Andrea Bučková december 8-án fejezte be tevékenységét a poszton.

JÁn Hero
Fotó: TASR
Ján Hero, az új romaügyi kormánybiztos

Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos bízik az új romaügyi kormánybiztossal való jó együttműködésben.

Hiszek a jó együttműködésben az új romaügyi kormánybiztossal, akivel korábban a nemzetiségi oktatás területén már együttműködtünk”

– mondta hozzáfűzve, meggyőződése, hogy megfelelő személy került a posztra, bár az új küldetés bizonyára számára is kihívás lesz.

A kormány közelebbről nem határozta meg, miért döntött úgy, hogy változást hajt végre a szóban forgó poszton. Az új kormánybiztos már a mai nappal elfoglalja a hivatalát.

Az előző kormánybiztos Andrea Bučková nem nyilatkozott a leváltása indokairól. A közösségi oldalán közzétett búcsúbejegyzésében mérleget vont a poszton végzett munkájáról. „Meggyőződésem, hogy megteremtettem a feltételeket a hivatal által képviselt területen végzett munka folytatásához” – mondta, és sok erőt, sikert kívánt az utódjának. Bučková 2020 áprilisa óta vezette a romaügyi kormánybiztosai hivatalt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.