2019. december 4., 19:11

Bugár szerint hiba az új kormányra várni, el kell indítani a kórházreformot

A kórházak besorolása csak a reform kezdete, amit el kell indítani – véli Bugár Béla (Most-Híd) a parlament alelnöke. Bugár szerint időpocsékolás az új kormányra várni.

Bugár
Fotó: TASR
El kell indítani a reformot. Ha a következő kormányra várunk, értékes hónapokat – ha nem éveket – veszítünk“

- mondta Bugár az újságíróknak, és hozzátette, a Most-Híd nem értett egyet azzal, hogy a kormány visszavonja a kórházreformra vonatkozó törvényjavaslatot.

A kormány szerdán vonta vissza a javaslatot az aktuális parlamenti ülésről. A javaslatról szóló parlamenti szavazást több alkalommal elhalasztották, szerdán arról kellett volna szavazniuk a parlamenti képviselőknek, hogy a reformot második olvasatba utalják-e. Robert Fico, a Smer-SD elnöke többször kijelentette, hogy pártjának fenntartásai vannak a kórházak besorolásával kapcsolatban.

Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök szerdán azt mondta, a kórházreform készen várja az új kormányt és az új parlamentet. A törvényjavaslat visszavonására reagálva Andrea Kalavská egészségügyi miniszter (Smer-SD) felajánlotta lemondását, Pellegrini szerint azonban hivatalában kellene maradnia.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.