2019. december 1., 15:48

Bugár már nem szövetkezne a Smer-SD-vel

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke az RTVS 5 perccel 12 előtt című vasárnapi vitaműsorában kijelentette, hogy a következő parlamenti választások után már nem működne együtt a Smer-SD-vel.

bugar-szagolgat.jpg
Fotó: Sita

Ezt azzal is indokolta, hogy a párttal közös listán induló többi párt is kizárta ezt. Elutasította az együttműködést az OĽaNO vezetőjével, Igor Matovič-csal is, noha magával a párttal nincs problémája. Vitapartnere, Martin Klus (SaS) bírálta a Smer-SD, az SNS és az  ĽSNS csendes koalícióját és felhívta a figyelmet annak a veszélyére, hogy ez a három párt együttműködhet a választások után. Bugárnak nincsenek bizonyítékai arról, hogy a választások előtti közvéleménykutatásokra vonatkozó 50 napos moratórium ismételt megszavazásánál a fenti három párt megegyezett volna. De a Nagy-Britanniában elhelyezett szlovák arany hazahozatalával kapcsolatos szavazás esetleg megmutathatja, hányadán is áll ez az egyezség. Ő egyébként nem támogatja ezt, de a Most-Híd frakciójában még nem döntöttek a szavazás mikéntjéről.

Az egykori főügyész, Dobroslav Trnka és Ján Počiatek expénzügyminiszter most nyilvánosságra került titkos telefonbeszélgetésével kapcsolatban Bugár megjegyezte, hogy mindkettejüknek a börtönben lenne a helyük, de hozzátette, hogy ez az ő magánvéleménye, a kérdésről a bíróságnak kellene döntenie.

Bugár a jövő évi választások utáni kilátásokról szólva aggodalmának adott hangot a szlovák-magyar kapcsolatok lehetséges romlása miatt, amennyiben a Most-Híd nem kerülne be a törvényhozásba. Ezért Orbán Viktor magyar kormányfőt tette felelőssé, aki viszont a Most-Hídnak nem parancsol és nem is fog - nyugtatta meg a szlovák közvéleményt. Ugyanakkor katasztrófának nevezte, hogy a Progresszív Szlovákia magyar paltformot hozott létre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.