2020. szeptember 14., 15:39

Bugár: Ifj. D. Ferenc is részt vett Madarász Krisztián meggyilkolásában

Bugár György, a Sátor-banda korábban szabadságvesztésre ítélt tagja hétfőn vallomást tett a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa előtt Madarász Krisztián stróman meggyilkolásának ügyében. A tanú azt mondta, A. László ölte meg 2012-ben vagy 2013-ban.

Sátor-per, maffiaper, Sátor bűnbanda
Fotó: TASR

Bugár alias Bugi azt mondta, ő csak segédkezett Madarász meggyilkolásában.

Nem akartam belemenni, de mivel ifj. D. Ferenc kis híján elsírta magát, hogy különben börtönbe kerül, megállapodtunk"

- mondta.

A tanú elmondása szerint az áldozatot valószínűleg azért kellett eltenni láb alól, mert ifj. D. Ferenc „céget jegyeztetett be a nevére, amely után felvette az áfát (DPH)".

Bugár 22 órakor találkozott A. Lászlóval Alsóhatáron.

„Egyszer csak lövést hallottam, majd megláttam egy Mercedest, az autóban ifjabb D. Ferenc ült" - mondta.

Azt, hogy D. Ferenc miért vett részt a gyilkosság végrehajtásában, a tanú nem tudta megmagyarázni. Azt mondta, valószínűleg biztos akart lenni abban, hogy a dolog el van intézve.

Bugár azt mondta, a holttestet fóliába csavarták és pótkocsira tették. A pótkocsit A. László rögzítette az autóhoz és a holttestet a Sátorék tulajdonában lévő telekre szállították. Miután megérkeztek, A. László és Bugár gödröt ásott az istálló mögötti kerítésnél.

„A. László hőszigetelő papírt hozott, és azzal terítette le az elföldelt tetemet. A gödröt betemettük és elmentünk" - mondta a tanú, és hozzátette, A. László visszament oda, ahol az áldozatot lelőtték, hogy lemosta a kannákat, amelyek véresek lettek.

A gyilkosságokat a vád szerint idősebb D. Ferenc rendelte meg, hogy elhallgattassa a strómanokat. A bűncselekmények egy részét úgy hajtották végre, hogy rendőregyenruhába öltözve, ellenőrzés ürügyén megállították az áldozatokat. Egy egykori csárda épületébe szállították őket, az épület a bűnbanda egyik tagjának tulajdonában volt. Az áldozatot ezután megbilincselték, órákon át fogva tartották, majd egy kiásott sírhoz vittét és megfojtották.

A végrehajtók összesen hárommillió koronát kaptak a gyilkosságokért, az egyik gyilkosságot 2003 és 2004 között követtek el.

A bűnbanda több mint 80 ember haláláért felelős.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!