2021. szeptember 12., 11:14

Bugár Bélának is van véleménye Ferenc pápa látogatásáról

A Most-Híd volt elnöke, Bugár Béla is elmondta véleményét Ferenc pápa szlovákiai látogatásáról. Bugár a TASR-nek nyilatkozott. 

Bugár Béla
Fotó: TASR

Bugár Béla a hírügynökségnek elmondta, Ferenc pápa látogatása azt eredményezi, hogy

a hívők hite megerősödik, az esemény pedig nagy megtiszteltetés az egész ország számára.

Sokan emlékeznek arra a lelkesedésre, amely II. János Pál pápa első látogatását kísérte. Különösen az első látogatását , amikor reményt hozott nekünk, hogy a rendszerváltás után egy demokratikus országot tudunk építeni  

- jelentette ki Bugár, aki hozzátette, ma is hasonló lelkesedésre van szükség.

A volt politikus kitért a járványra is, amely szerinte nagy hatással volt a szlovákiai társadalomra, az emberek nagy részét kimerítette. Elmondása szerint a kormánynak is nagy szerepe volt ebben, mivel az intézkedések és rendeletek sokszor nem voltak átláthatóak, sőt, káoszt teremtettek.

Sajnos még Ferenc pápa látogatása körül is vannak bonyodalmak, az emberek nem lehetnek biztosak abban, hogy biztonságukról és egészségükről kellőképpen gondoskodnak

- fogalmazott Bugár, aki az embereket óvatosságra inti a pápával való találkozás során.

Mint ismeretes, Ferenc pápa szeptember 12-e és 15-e között látogat el Szlovákiába. Ferenc pápa Szlovákia három legmagasabb közjogi méltóságával találkozik, ezenkívül a zsidó és a roma közösség képviselőivel is.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.