Bugár Béla ismét nyilatkozott

2021. január 24., 13:32
ma7 | TASR

A Szlovák Sajtóiroda az utóbbi időben ismét érdeklődni kezdett a Most-Híd egykori elnöke, Bugár Béla iránt.

Bugár Béla bizalmasan
Fotó: TASR
Bugár Béla súg valamit

Most arról kérdezték a visszavonult politikust, hogyan látja a Matovič-kormány járványellenes ténykedését.

Bugár szerint tavaly ősszel szigorúbb locdownt kellett volna elrendelni, azonban nem minden kormánytag ad a szakemberek véleményére, miközben nem tudatosítják az emberek iránti felelősségüket sem és nem is tudják megfelelően ellátni a kormányzati feladataikat sem. Nem gondolja, hogy az országos tesztelés "atombomba" lenne.

A politikus elismerte, hogy nem könnyű döntéseket hozni egy ilyen helyzetben, de a kormány sem tudhat mindent, ezért kellene a szakemberek véleményére hallgatnia.

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsolna a miniszterelnöknek azt válaszolta, hogy nehéz bármit is tanácsolni Igor Matovičnak. Vannak a kormánynak felelős tagjai, de olyanok is, akik alkalmatlanok a feladataik ellátására. A kormány esetleges átalakításával vagy a miniszterelnök cseréjével kapcsolatban nem foglalt állást, ez legyen a koalíció dolga. Ugyanakkor hasznosabb lenne, ha tudatosítanák a felelősségüket és nem ásnák alá az emberek irántuk kialakított bizalmát. Gyermekinek nevezte Matovič fenyegetését, hogy Sulíkot legszívesebben leváltaná, mert sok ezer ember haláláért felelős, és ezt csak azért nem tette meg, mert állítólag tartott a koalíció szétesésétől és a korrupciósok visszatérésétől.

Bugár szerint különösen az OĽaNO által kinevezett miniszterek kezdetben az előző kormány embereivel kapcsolatban igyekeztek mindenféle disznóságot előásni, ez azonban a kormányzáshoz kevés. Ha valaki megbotlott, azt a bűnüldöző szerveknek kell kinyomozniuk és megbüntetniük, nem a minisztereknek. Mint megjegyezte, ő is kapott olyan rendőrségi füleseket, hogy találni kellene valamit rá és azután teátrálisan le kell rá csapni. Ez azonban nem a kormányzásról szól, hanem a bosszúról.

Én tudom, hogy Matovič nem felejt. Különösen azt követően, amikor azt mondtam: ha a halál és Matovič között kell választanom, akkor a halált választom"

- jegyezte meg a Most-Híd egykori elnöke.