2021. június 29., 17:08

Brüsszelben tárgyalt Forró Krisztián

Kétnapos hivatalos látogatáson Brüsszelben járt Forró Krisztián, akinek a Magyar Közösség Pártja elnökeként ez az első útja az Európai Unió központjában. Az alábbiakban a párt sajtóosztályának közleményéből idézünk.

forró
Fotó: MKP
Forró Krisztián Bocskor Andreával és Deli Andorral.

A Kárpát-medencei magyar-magyar párbeszéd jegyében az út első napján eszmecserét folytatott a kárpátaljai Bocskor Andreával (KMKSZ), a délvidéki Deli Andorral (VMSZ), akiket a Fidesz színeiben választottak európai parlamenti képviselőknek. Az MKP elnöke tárgyalt az RMDSZ EP-képviselőjével és az Európai Nemzetek Föderatív Uniója (FUEN) elnökével, Vincze Loránttal is.

A felvidéki magyar pártvezető részt vett az Európai Néppárt (EPP) közgyűlésén, és számos kétoldalú megbeszélést is folytatott, például Donald Tuskkal, az Európai Néppárt elnökével, illetve Manfred Weber frakcióvezetővel is. A találkozók témája volt a Szövetség megalakulása, hiszen az alapító pártok között néppárti tagok is vannak. Az EPP közgyűlésén több szlovák politikussal is találkozott, köztük Mikuláš Dzurinda korábbi miniszterelnökkel, aki jelenleg a Wilfried Martens központ igazgatója.

A Magyar Közösség Pártja stratégiai partnere Magyarország Kormányának, az MKP elnöke délután online bekapcsolódott az Európai Parlamentben tevékenykedő Fidesz-delegáció ülésébe. A magyar kormánypárt több EP-képviselőjével személyes találkozókra is sor került, köztük Gál Kingával (a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke) és Tóth Edinával is.

Forró Krisztián tárgyalópartnereit tájékoztatta a Szövetség megalakulásának folyamatáról. Amennyiben az egység már hivatalosan is létrejött, az új pártnak ismét kérelmeznie kell majd helyét a különböző európai szervezetekbe való felvételhez.

"Jó érzés tapasztalni, hogy a Kárpát-medencében élő magyarok Brüsszelben is megtalálják az egymáshoz vezető utat. Tartalmas beszélgetéseket folytattam a felvidéki egységesülési folyamatról. Valamennyien várják, hogy a közösségünknek ismét erős képviselete legyen Brüsszelben és Pozsonyban is” – mondta az MKP elnöke.

Megosztás
Címkék