2023. február 19., 11:24

Bősről érkezik az ukrán balett Pozsonyba

Pozsonyban a P. O. Hviezdoslav Színházban február 22-én a Harkovi (Ukrajna) Mikola Liszenko Nemzeti Operaszínház szólistái és balettáncosai adnak műsort az orosz-ukrán háború kitörésének első évfordulója alkalmából.

Bősön kaptak szállást
A harkovi színház, amelyet bombatalálat ért a háború során
Fotó: Facebook/archívum/ma7

Jaroslav Droba pozsonyi megyefőnök, az esemény kezdeményezője és főszervezője megtisztelőnak tartja, hogy ily módon közösen fejezhetjük ki támogatásunkat a háború sújtott Ukrajna szenvedő polgárainak és emlékeztessünk arra, hogy minden ország szabadsága és függetlensége fontos.

A megye sokféleképp igyekszik segíteni az ukrán menekülteket, többek közöt két járóbeteg rendelőt is berendeztek számukra Ligetfalun.

A harkovi társulat tagjai jelenleg a bősi menekültközpont lakói, itt szállásolták el őket, amikor a háború kitörésekor hazájuk elhagyására kényszerültek. A műsort az ukrán menekülteknek és az őket támogató polgároknak adják és nem kérnek tiszteletdíjat a fellépésért. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.