2020. május 28., 12:02

Boris Kollár is részt akar venni a közmédia ellenőrzésében

Csütörtökön megkezdődik az ellenőrzés a Szlovák Rádiónál és Televíziónál (RTVS), a Kulturális Minisztérium irányítása alatt.

Fotó: TASR

Natália Milanová (OĽaNO) kultuszminiszter nem tartja standardnak, hogy a parlament elnöke, Boris Kollár (Sme Rodina) is részt vett az RTVS tanácsának szerdai ülésén és annak ellenőrzését kérte. Milanová szerint, mindenkinek joga van a véleménynyilvánításra, Kollár azonban más véleményen van, mint a kulturális minisztérium bizottságának többi tagja.

Szerdán az RTVS médiatanácsa megvitatta a parlamenti bizottság megállapítását, mely szerint az igazgatósági tagok nem tartják be jogi kötelezettségeiket.

A bizottság által elfogadott állásfoglalás szerint a közmédiának kötelessége betartani a jogi szabályokat és elfogadhatatlannak tartja azt, ha elvesztené a függetlenségét.

A parlament elnöke, Boris Kollár támogatja a közszolgálati média jelenlegi vezetését, illetve a hírek sokszínű közlését. Ugyanakkor bejelentette, hogy ellenőrzést tartana az RTVS-ben, mert nem szeretné, ha a bármiféle jogsértés vagy visszaélés történne a tudta nélkül.

A médiabizottság elnöke, Kristián Čekovský (OĽaNO) úgy gondolja, hogy a tanács tagjainál nincs semmiféle kétségek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.