2021. május 23., 16:27

Boris Kollár és Mária Kolíková között még nem született meg a kompromisszum

A parlament elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) szerint ha kell, folytatódnak a titkos találkozások a közjogi méltóságok és a biztonsági erők vezetői között.

Boris Kollár
Fotó: TASR

Kollár szerint a találkozón fontos témák kerültek terítékre, és csak olyanokkal foglalkoztak, amelyek nem tűrnek halasztást.

A Markíza tévé Na telo című politikai vitaműsor vendégei a parlament elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) és Ladislav Kamenický (Smer-SD) parlamenti képviselő voltak.

A parlament elnöke további információkat nem akart elárulni,

a kormányfővel, Eduard Hegerrel (OĽaNO) megegyeztek abban, hogy csak a miniszterelnök árulhat el erről bizalmasabb információkat. Kollár elmondta, szavát betartja.

Ugyanakkor hozzátette, támogatja az ellenzék javaslatát, amely vitát szeretne nyitni a parlamenten belül erről a témakörről.

Emlékeztetett arra is, hogy az alkotmányos tisztviselők rendszeresen kapnak jelentést a titkosszolgálat tevékenységéről.

Ezek komoly dolgok, amelyekről ilyen módon kellett beszélnünk

– magyarázta Kollár a közös titkos találkozó fontosságát.

A Smer-SD politikusa, Ladislav Kamenický szerint az embereknek tudniuk kell az ülés részleteiről. Szerinte ezt indokolja az is, hogy

különböző elméletek jelennek meg a találkozóról.

Kamenický szerint sok a véletlen és a kétes ügy, ez pedig azt eredményezi, hogy az emberekben nagyobb lesz a bizalmatlanság.

Boris Kollár a műsorban szintén megerősítette, hogy

közte és az igazságügyi miniszter, Mária Kolíková (Za ľudí) között nem született kompromisszum a kollúziós fogság lerövidítéséről.

Elmondása szerint négy-öt hónapra kell rövidíteni a fogsági időt. Kollár a fő problémát abban látja, hogy

a szabályok túl szigorúak, és előfordul, hogy a bűnüldözési szervek nem cselekszenek időben.

Elmondása szerint, ha pontos időpont lenne nekik meghatározva, akkor cselekvésre lennének ösztönözve.

Kamenický szerint a pártja nem látja akadályát, hogy ne támogassa a kollúziós fogság lerövidítését.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.