2021. szeptember 27., 20:48

Boris Kollár elárulta, mikor lépnek ki a kormányból

A jogállamiságba vetett bizalom helyreállításával foglalkozó munkacsoport eredményei miatt a Sme rodina mozgalom nem fog kilépni a koalícióból, de élni fog a vétójogával. Ezt a koalíciós tanács hétfői ülése előtt jelentette ki Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke.

Boris Kollár
Fotó: TASR

Kollár elmondta, a koalícióból csak akkor lépnek ki, ha nem tudják teljesíteni a programjukat. Példaként a végrehajtási amnesztiát és a bérlakások építését említette. 

Amennyiben ezek a javaslatok nem mennek át, a mozgalom távozik a koalícióból, hangsúlyozta Kollár. "Ha olyan dolgokat akarnak kierőszakolni, amelyek nincsenek a kormányprogramban, és nem fogják tiszteletben tartani a vétónkat, akkor is ugyanígy fogunk eljárni" - fűzte hozzá a házelnök. 

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes ezzel kapcsolatban kijelentette: bízik benne, hogy a koalíciónak sikerül közös nevezőre jutnia. Hozzátette: a Za ľudí a rendőrséget ellenőrző szerv, a főügyészség és a büntető törvény reformját szorgalmazza. Hangsúlyozta, hogy minden javaslatuk a kormányprogramból indul ki.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!