2022. június 6., 13:22

Boris Kollár: A közelgő választáson több helyütt együttműködünk majd Pellegriniékkel

Miután Boris kollár hétfőn kora délután bejelentette a közelgő összevont, önkormányzati és megyei választások időpontját, elárulta azt is, hogy pártja a Sme rodina több helyütt együttműködik majd az ellenzéki Hlas-SD-vel. Sőt, nem csak velük...

Helyezkedni tudni kell
Fotó: TASR

Kollár bejelentése ugyan önmagában is érdekes, mégiscsak egy kormánypárt működik majd együtt egy ellenzéki párttal a közelgő választásokon, de hozzátette azt is, hogy 

idővel a teljes kormánykoalíciónak is be kell majd látnia, szükségük lehet Peter Pellegrini és pártja, a Hlas-SD támogatására. 

Nem fogom kerülgetni a forró kását, aki józanul tekint a dolgokra, annak látnia kell, ez a kormánykoalíció, sőt néhány parlament kívüli párt sem fog a Hlas-SD nélkül megállni.

Ha mindez nem lenne elég, Kollár azt is bevallotta pártja regionális szinten akár a Kotleba-párttal és a Mazurek-féle Republikával is kész együttműködni. A házelnök mindezt annyival intézte el, hogy a politikát meghagyná a parlamentnek, de a régiókban más a helyzet, ott az emberek érdekében szükség lehet ilyen együttműködésekre.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.