2020. július 23., 15:21

Blaha: Nem a diplomamunkája az egyetlen ok a miniszterelnök leváltására

Az ellenzéki Smer-SD bírálja kormánykoalíciót azért, ahogyan az Igor Matovič miniszterelnök leváltásáról szóló szavazáshoz hozzáállnak és amiért megakadályozták, hogy a parlament rendkívüli ülése időben elkezdődjön.

Fotó: TASR
Ľuboš Blaha ötágú csillagokkal díszített szájmaszkban.

Ľuboš Blaha, a Smer-SD alelnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón bírálta Matovič viselkedését is. Megjegyezte, nem a diplomamunkája körül kialakult helyzet az egyetlen ok a leváltására. Kijelentette, hogy alkalmatlan, és ezzel károkat okoz az országnak.

„Ha ma visszahívjuk, az nem csak azért lesz, amit 20 évvel ezelőtt a diplomamunkájával csinált" - mondta Blaha, aki hozzátette, hogy Matovič kijelentéseivel és viselkedésével károkat okoz Szlovákiának. A brüsszeli csúcstalálkozó eredményére is emlékeztetett, azt mondta, Matovič nem megfelelően tárgyalt és miatta millióktól esett el az Szlovákia.

Azzal kapcsolatban, hogy az ülést nem nyithatták meg, Blaha kijelentette: bár a koalíciónak alkotmányos többsége van, fel kell rázni a lakosságot.

Bírálta a miniszterelnököt azért is, amit a diplomamunkájával kapcsolatosan mondott. Szerinte csak kibúvókat keres.

Megjegyezte, aki a kormány élén áll, már nem viselkedhet úgy, mint valami őrült ellenzéki képviselő.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.