2022. november 5., 20:26

Bírálják az orvosi szakszervezeti képviselők a minisztériumot

Nehezményezik az orvosi szakszervezeti képviselők, hogy az egészségügyi tárca nem hívta meg őket a pénteki tárgyalásokra.

Orvos Szakszervezeti Szövetség
Az Orvos Szakszervezeti Szövetség képviselői
Fotó: TASR

„Az egészségügyi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy memorandumtervezetet készített az orvosokkal, pénteken pedig tárgyalásra hívja az Orvos Szakszervezetek Szövetségének (LOZ) képviselőit. Nem értjük ezt a mediális játékot, hiszen pénteken senki sem keresett bennünket” – állítják a LOZ képviselői.

Az Orvos Szakszervezetek Szövetsége szerint a tárca nem gondolja komolyan az orvosok tömeges felmondásával okozott helyzet megoldását.

Vladimír Lengvarský tárcavezető korábban bejelentette, hogy pénteken egyeztetni kíván az orvosi szakszervezetek vezetőjével, Peter Visolajskýval a memorandumtervezetről.

„Éppen most kaptam meg az utolsó szerkesztett változatot a kormánybeli kollégáim további észrevételeivel” – mondta a turócszentmártoni Szent István Kórház alapkőletételénél.

Az Orvos Szakszervezetek Szövetsége október elején tájékoztatott arról, hogy több mint 2100 orvos adta be a felmondását összesen 31 szlovákiai kórházból.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.