Biden nagyra értékelte Szlovákia haladását?

2021. június 14., 21:10
ma7 | TASR

Joe Biden amerikai elnök méltatta azokat az eredményeket, amelyeket Szlovákia az utóbbi időben elért – mondta el Zuzana Čaputová köztársasági elnök a brüsszeli csúcstalálkozó után, ahol először találkozott személyesen az Amerikai Egyesült Államok elnökével.

biden
Fotó: TASR/AP

Az elnök asszony megjegyezte, hogy a csúcstalálkozó a hivatalos tárgyalásokon kívül jó alkalom a vezetők közötti kétoldalú megbeszélésekre is, és nagyra értékelte, hogy sikerült beszélnie Joe Bidennel.

„Szóba került a bennünket összekötő értékek, a demokrácia és a jogállamiság fontossága. Tájékoztattam az elnök urat a Szlovákiában zajló reformokról, és Biden nagyra értékelte az országban végbement haladást" - tájékoztatott Čaputová.

A köztársasági elnök elmondta, a csúcstalálkozó nagyon jó hangulatban zajlott, és külön kiemelte, több államfő is nagyra értékelte, hogy Biden nem távozott azonnal, miután a beszédét elmondta, hanem érdeklődve hallgatta a többi beszédet.

„Többször hangsúlyoztuk, hogy Biden megválasztása visszatérés azokhoz az értékekhez, amelyeket ő személyesen is képvisel, és ezek az értékek az alapjai az Észak-atlanti Szövetségen belüli kapcsolatok megerősítésének is" - mondta Čaputová.

Kövesse facebook oldalunkat is!