Bernd Storck nagyinterjúval megjelent a MAGYAR7 hetilap legújabb száma

2020. július 1., 18:50
ma7

Bernd Storck győzni jött Dunaszerdahelyre, úgy látja, a DAC-ban nagyon sok tehetséges játékos van, sok lehetőség van bennük – hogy milyen elvárásokkal érkezett a Csallóközbe a sárga-kékek új vezetőedzője, azt megtudhatja lapunk e heti, 27. számából, amely már megjelent az újságosstandokon.   

Nem a negatív gazdasági mutatók és nem a szétfutó kommunikáció a kormány első száz napjának legnagyobb tehertétele, hanem Boris Kollár plágiumügye – fogalmaz Molnár Judit, a lap főszerkesztője A másolás ára című írásában. Kolek Zsolt is a Száz nap törésvonalait elemzi, rámutatva, hogy reális lehetőségnek tűnik a koalíció idő előtti felbomlása.

Őrület járja be a világot, a kollektív felelősség és kollektív felelősségre vonás őrülete - fogalmaz jegyzetében Haják Szabó Mária az Egyesült Államokban egy jobban elharapózó lázadások és rombolások kapcsán. A témát folytatva Kolek Zsolt elemzésében felteszi a kérdést, hogy milyen érték születhet a múlt öncélú tagadásából.

Álmok és valóság – az épülő Martos címmel olvashatják képriportunkat a rendezvényligetben folyó munkáról. Az őszre elkészül – állítja a tervező.

Magyar7/27

Somogyi Szilárd a bodrogközi és Ung-vidéki borászok példáján mutatja be, miként vesztik el jogos követelésüket a rossz adósokat felmentő Most-Híd által szorgalmazott törvény segítségével a kisemmizett gazdák.

Szomolai Andrea a szép viseletekről, színpadi ruhákról és a hagyományok tiszteletéről készített egy riportot Szarka Zsuzsával, a divat felvidéki nagyasszonyával.

Tudós szerzőink, Lacza Tihamér és Kovács László bemutatják a monarchia utolsó külügyminiszterét Gróf Andrássy Gyulát, illetve a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albertet.

Természetesen nem maradhatnak ki a régióink sem.

Virsinszky Tamás a Rimaszombatban tervezett söripari beruházás kapcsán emlékezik a helyi sörgyártás hagyományiról.

Magyar7/27

Bokor Klára Jakubovich Zoltánt, az érsekújvári oktatókorház neurológiai osztályának főorvosát mutatja be.

Fábián Gergő a kassai Rovás és a MaJel Rovás Központ járvány utáni ébredéséről számol be.

Szomolai Andrea egy 99 éves gáláns uriembert, Gombos Rudolfot mutatja be nekünk Nádszegről.

Kaszmán Zoltán az Ipoly-mentére kísér el minket, ahonnan megmutatja az alsósztegovai Madách-kastély felújított parkját.

Nógrádba érve Agócs Szvorák Emese a losonci Phoenix Lutetia és a Losonci Anziksz júniusi első városnéző túrájáról ír, a magyar emlékjelek felkereséséről.

Bodrogközből Zsebik Ildikó egy érdekes életutat mutat meg, Fülöp Olgáét, aki kilenc éve felhagyott a könyveléssel, hogy a természet erejével gyógyítson másokat.

Az e heti számunkban ismét a Hazajáró sorozat, most Rockenbauer Pál emléke előtt is adózva bejárja a gyepűk vidékét, a Kőszegi- hegység az Őrség, Mura-vidék nyugati határvidékét köti össze a keleti gyepűvel, a csodálatos Csíkkal.

Babos Kittitől fogyókúrás tanácsokat kaphatunk, míg a főzéshez Szabó B Csillától érkeztek recepteket. A pesztós csirkesaláta igazán találó lehet, bár a szerkesztőség tenne bele egy kis szalonnát is – természetesen üvegesre pirítva.

Vass Gyula a bajor márka csúcslimuzinjét mutatja be a BMW 745LexDrive-t. Egy valódi bestia, hibrid, ami akár konnektorból is tölthető.

Rajkovics Péter a járvány utáni elmaradt kézilabda versenyekről ad számot, míg testvére Rajkovics György Novak Dokovic vírusfertőzőttségéről és a teniszról írt.

Természetesen heti tv-műsor, keresztrejtvény zárja a lapot, illetve a hátsó borítón a felvidéki templomok egyik gyöngyszeme: a poprádi Szent Egyed-templom, amelyről weboldalunkon bővebb tartalmat és képgalériát is találnak.

Kövesse facebook oldalunkat is!