2020. június 5., 11:46

Belousovová: Az MKP vezetői, hun őseikhez hasonlóan csalással és árulással foglalnák el az országot

Tovább zajlik az autonómia-botrány Szlovákiában. Most Anna Belousovová, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) egykori politikusa fakadt ki Igor Matovič kormányfő trianoni találkozója miatt.

Fotó: TASR
Anna Belousová, itt még az SNS alelnökeként.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a Pravda napilapban szerdán megjelent félrevezető írás után olyan információk terjedtek el a szlovák sajtóban és közvéleményben, hogy a pozsonyi várban történt keddi találkozó során az MKP képviselői autonómiát kértek a magyar kisebbség számára Igor Matovič kormányfőtől.

A miniszterelnök pedig ezt el is fogadta.

A szlovák sajtó többször kiemelte,  Igor Matovič olyan nagy engedményeket tervez adni a magyar kisebbség számára, amelyre még nem volt példa Szlovákiában. A hír hallatán számos szlovák politikus és közszereplő nem tetszését fejezte ki, kritikus szavakkal illették Matovičot és az MKP-t. Legutóbb Anna Belousovová (Malíková) kelt ki magából.

Az MKP, melynek élén a magyar sovinizmus olyan politikai ászai vannak, mint Csáky Pál vagy Bárdos Gyula, pontosan hun elődjeik taktikáját követik. Mint ismeretes, azok is Európa területeinek meghódításakor gyakran csaláshoz és áruláshoz folyamodtak”

– kezdi írását gúnyosan a szlovák politikusnő.

Belousovová szintén a Pravda lap félrevezető írásából indul ki, ugyanakkor tovább folytatja a hazugságok terjesztését. A közösségi oldalán ugyanis olyan híreket terjeszt, hogy a keddi találkozón a pozsonyi várban csak olyan személyek jelentek meg, akik mind az MKP párt képviselői voltak.

Belousovová azt állítja, hogy Matovič ignorálta a Híd, a Csemadok, illetve a magyar kisebbség más hivatalos képviselőit, és kizárólag a „legradikálisabb magyar párt” képviselőit látta vendégül.

Eközben a pozsonyi várban a felvidéki magyar politika, kultúra és közélet neves képviselői voltak jelen, politikai értékrendtől függetlenül.

Belousovová megjegyzi, ez a találkozó is bizonyítéka annak, hogy az új kormányfő prioritása valószínűleg nem a szlovák nemzeti érdekek védelme lesz. Kiemeli, Matovičnak jó kapcsolatai vannak az MKP-vel, főként Berényi Józseffel, így nem is kell csodálkozni azon, hogy a keddi találkozó csak arra szolgált, hogy az autnomiáról beszéljenek. Hozzátette, később Dél-Szlovákiát is Magyarországhoz csatolnák.

A politikus szerint a cinizmus és rosszindulatúság tetőfoka volt, hogy a magyar memorandumot egyáltalán hasonlítani merik a szlovákok memorandumához, hisz a magyarok ebben a dokumentumban teljesen nyilvánvalóan autonómiát követelnek Dél-Szlovákia számára. Nyilatkozata szinte azonnal megjelent a Topky.sk  bulvárlap weboldalán, így  a félrevezető információk csak terjednek tovább.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Hozzászólások

Fehér István 2020. 06. 06., szo - 07:12

Már hiányoztál nekünk Anyicska.... Látod, mi legalább tudjuk, hogy kik is az őseink és tudod, nagyon büszkék is vagyunk erre! Nekünk nem kell itt (de sehol sem a Kárpáthazában) elfoglalnunk semmit Anyicska, mert itt minden a miénk! Földrajzot tanultál, arra emlékszem, de látom, hogy a történelem nem a te asztalod. A temetőkben a mi őseink, a mi nagyjaink nyugszanak! Javaslom neked, hogy egyszer figyelj oda, hiszen olvasni már tudsz. Aztán ha már tudjátok, hogy hol van Jánošík sírja, tudasd velünk, mert eddig nektek még ez sem sikerült - pedig csak egy betyár volt, ha volt...