2021. november 16., 18:33
Frissítve: 09:11

Belépés csak oltottaknak! Korlátozhatják a tömegrendezvényeket és az üzletlátogatást

OTP-rezsimben (oltottak, teszteltek, Covidon átesettek) való munkavégzés, tömegrendezvények, valamint bolt- és üzletközpont-látogatás csak oltottak és Covidon átesettek számára. Többek közt ezeket az intézkedéseket javasolta a szakértői konzílium a kormánynak.

koronavírus
Fotó: pixabay.com
képünk illusztráció

A sportrendezvényeket csak oltottak és Covidon átesettek számára engedélyeznék,  OTP rendszerben pedig csak a profi sportolóknak.

A wellnesszközpontok és akvaparkok szintén csak az oltottak és Covidon átesettek számára lennének nyitva. A szálláshelyeket, a fekete járások kivételével, csak oltottak és a Covidon átesettek foglalhatnák el.

A konzílium ezen javaslatait Eduard Heger kormányfő ismertette a kormány mai ülése után. Hozzátette: a javaslatokkal egyetért és a kormány csütörtökön tárgyal róluk.

Heger figyelmeztetett, hogy a helyzet a szlovákiai kórházakban kritikussá vált. Úgy véli, ezt a COVID automatába foglalt intézkedések ignorálása idézte elő. Hozzátette: a súlyos járványhelyzet miatt a következő három hétben jelentős szigorításokra lesz szükség, hogy stabilizálódjon a kórházak helyzete.

Ha azt fogjuk látni, hogy az emberek nem tartják be az intézkedéseket, és a kórházak leterheltsége tovább fog növekedni, még jobban be kell majd keményítenünk"

- helyezte kilátásba Heger.

A miniszterelnök elmondása szerint a kormány tisztában van vele, hogy a vendéglátóhelyek és az edzőtermek tulajdonosai nehéz helyzetben vannak, főleg a fekete járásokban. Ezzel kapcsolatban megemlítette a közlekedési tárca támogatási programját, amelyből a gasztronómia és az idegenforgalom területén működő vállalkozók meríthetnek. Hozzátette: dolgoznak azon, hogy a programot az edzőtermek tulajdonosaira is kiterjesszék, melyek a fekete járásokban szintén zárva vannak.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.