2020. február 7., 18:48

Beblavý szerint Matovič csapdát állított az ellenzéknek

A parlamenten kívüli PS-Spolu nem csatlakozik Igor Matovič OľaNO-elnök felhívásához, aki internetes szavazást rendez a következő kormány programjáról. Miroslav Beblavý, a Spolu elnöke választási show-nak és zsarolásnak nevezte Matovič akcióját. Az ellenzéki SaS sem csatlakozik az OľaNO-hoz.

Ellenzéki pártvezérek
Fotó: TASR
Ellenzéki pártvezérek: Miroslav Beblavý, Richard Sulík és Igor Matovič
Nem az internetes szavazások azok, amikkel valódi változást tudunk elérni Szlovákiában. Ehhez alapos, átgondolt pártprogramokra van szükség, amelyek valóban megvalósíthatók, nem pedig az ellenzéki együttműködés szétverését célozzák”

- mondta Beblavý.

Hozzátette, hogy a többi ellenzéki párt már huzamosabb ideje tárgyal a programok összehangolásáról, de Matovič ebben nem akart részt venni. Szerinte Matovič csapdát állított az ellenzéknek.

„Csak rajta múlik, hogy abbahagyja-e a zsarolást és leül velünk tárgyalni most, vagy ha úgy akarja, a választás után, hogy hogyan fogadjunk el egy reális programot”

- fűzte hozzá Miroslav Beblavý azzal a megjegyzéssel, hogy Igor Matovič nem túl megbízható partner.

Richard Sulík, az SaS elnöke kedves próbálkozásnak nevezte Matovič felhívását, de nem tartja helyesnek.

Nem értek egyet azzal, hogy előre feltételeket szab a kormányba lépéshez, ráadásul valamiféle névtelen internetes szavazás eredményei alapján képzeli ezt. Ilyesmihez mi nem csatlakozunk, döntsenek a választók az urnáknál”

- mondta Sulík.

Az OĽaNO 11 javaslatot akar szavazásra bocsátani az interneten a korvetkező kormány programjáról, és felszólította a Za ľudít, az SaS-t, a KDH-t, a Sme rodinát és a PS-Spolut, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, és a pártok ismertessék javaslataikat is az internetes ankéthoz. Matovič szerint az internetes szavazással egy csomó olyan embert tudnának megszólítani, akik eddig nem tervezték, hogy elmennek szavazni.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!