2023. szeptember 20., 08:34

Bauer Edit: Ha nincs politikai képviseletünk a parlamentben, semmi sem történik, ami a régiót helyzetbe hozná

Lassan finisel a választási kampány, és szeptember 30-a után eldől, a választópolgárok kit tartottak méltónak arra, hogy a parlamentben bizonyíthasson.  Az utóbbi felmérések közül nem egy a parlamenti küszöb fölé mérte a Szövetséget is, ami jó hír azért is, mert az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani, hogy a jelenlegi parlamenti választás vízválasztó lesz a felvidéki magyarság jövője szempontjából.

Bauer Edit
Fotó: Facebook/MKP, Dunaszerdahelyi járás

„Sokszor mondtuk már az eddigiek során is, erről vagy arról a választásról, hogy az vízválasztó lesz, de szerintem a hasonlóképpen nagy vízválasztó választás, az 1998-as volt. Akkor is óriási tétje volt az ország számára, és akkor is ketté volt szakadva a társadalom, csakúgy, mint most” – fogalmazott portálunknak Bauer Edit, az MKP volt államtitkára és EP-képviselője.

Hozzátette, a helyzet jelenleg annyival súlyosabb, hogy a szomszédban háború zajlik, ezért az ország külpolitikai orientáltságának jelentősége a jelen helyzetben megsokszorozódik.

Ebből a szempontból tehát ez a jelenlegi összehasonlíthatatlan az összes eddigi választással, s éppen ezért úgy gondolom, hogy valóban nem túlzó, hogyha vízválasztónak vagy döntő jelentőségű választásnak nevezzük az ország irányultsága szempontjából is, hiszen olyan súlyos kérdéseket vet fel, amelyekkel idáig nem szembesültünk vagy legalábbis nem így szembesültünk”

– tette hozzá.

Az elmúlt időszak bőven bizonyította, mit jelent, ha nincs parlamenti képviseletünk

Óriási a tétje számunkra, felvidéki magyarok számára is ennek a választásnak, mondta, hiszen az elmúlt időszak bőven bizonyította azt, hogy milyen jelentősége van annak, van-e vagy nincs képviseletünk a parlamentben.

A mindennapi gondoktól kezdve, a régiók gazdasági helyzetéig, az infrastruktúra helyzetéig egy sor olyan lemaradása van a mi déli régiónknak, ami majdnem, hogy kezelhetetlen, mert ilyen a politikai rendszer: ha nincs politikai képviselet, akkor semmi sem történik, ami helyzetbe hozná a régiót”

– mondta hozzáfűzve, ebből a szempontból is óriási jelentősége van vagy lehet tehát ennek a választásnak.

„Az is látszik ugyanis, hogy egyre inkább morzsolódunk, s ha nincs egy biztos kapaszkodó, hogy van kiút a hátrányos helyzetekből, akkor ez a morzsolódás minden valószínűség szerint tovább fog folytatódni” – mondta a volt EP-képviselő, aki szerint az emberekben érezhetően van egyfajta kiábrándultság is, s a magyar választópolgárok választókedvét a viták és az összefogás elmaradása sem növelték. Bízik benne azonban, hogy az emberek végül tudatosítják a választás tétjét.  „A fent említett lemaradásaink miatt ugyanis fontos, hogy legyen politikai képviseletünk a parlamentben” – hangsúlyozta.

Ehhez viszont kétségkívül az kell, hogy minél nagyobb számban részt vegyünk a szeptember 30-ai választáson, és az érdekeinket valóban képviselő pártra szavazzunk.

A részvétel ugyanis az egyik legnagyobb játékosa lesz ennek a parlamenti választásnak, s nem lenne jó, ha folytatódna az utóbbi idők negatív tendenciája, hogy mi, magyarok nagy számban távol maradunk az urnáktól.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.