2020. március 21., 16:02

Az új kormány kinevezte az első államtitkárokat

Néhány órával az után, hogy Igor Matovič és miniszterei átvették a kinevezésüket, össze is ült az új kormány. Néhány államtitkár neve már most nyilvánosságra került. Íme!

A kormányülésen elfogadott előterjesztések alapján szinte biztosra vehető, hogy a munka- és családügyi minisztérium új államtitkárai Soňa Gáborčáková (KDH) és Jozef Mihál (SaS) lesznek. A tárcát Milan Krajniak (Sme rodina) vezeti majd.

A Mária Kolíková (Za ľudí)  igazságügyi minisztérium új államtitkára Michal Luciak (szintén Za ľudí) lesz. Monika Filipová, Ľudovít Paulis és Ivan Husár az oktatási csúcsminisztérium államtitkárai lesznek, Husárról már msot tudható, hogy a sportért fog felelni. A belügyi tárcánál Lukáš Kyselica ( OĽaNO ), a Gorilla-botrány vizsgálótisztje kapja az egyik államtitkári irodát, a gazdasági minisztériumban pedig Ján Oravec és Karol Galek, Sulík két, SaS-es bizalmi embere tölti be a pozíciót.

Martin Klus (SaS) kinevezése már hivatalos, ő külügyi államtitkár lesz, aki az előző ciklusban a parlament egyik alelnökeként szolgált. Ahogy Marian Majeré is, aki a védelmi minisztériumban kapott pozíciót.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!