2023. március 29., 17:13

Az SaS támogatja az oktatási törvény módosítását

Az SaS képviselői megszavazzák az oktatási törvény módosítását, amelyről szerda este kellene tárgyalnia a parlamentnek – jelentette be Branislav Gröhling, az SaS képviselője, volt oktatási miniszter. Hozzátette, sikerült megegyezniük Ján Horecký megbízott oktatási miniszterrel és Eduard Heger megbízott kormányfővel.

Fotó: TASR

Az SaS által javasolt változások a második olvasatban kerülnek be a tervezetbe módosító javaslatok segítségével, azok például a mentális egészség erősítésére vonatkoznak, valamint a szegregáció definiálására és az évismétlésre.

Az SaS a helyreállítási terv oktatási részének végső változatáról tárgyalt Horeckývel és Hegerrel.

Gröhling üdvözölte, hogy a törvénybe bekerül a mentális egészség előmozdítása, mind a megelőzés, mind a szükséges beavatkozás tekintetében. Elmondása szerint az SaS garanciát kapott, hogy a parlament megszavazza a módosításokat, ezért első olvasatban támogatja a javaslatot, de figyelmeztette Horeckýt, hogy a többi pártnál is biztosítsa be a szükséges támogatást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.