2023. január 30., 16:16

Az SaS szeptemberi választást támogat, hacsak nem lesz más koalíciós egyezség

Az SaS a szeptemberi választási dátumot fogja megszavazni, hacsak az OĽANO és a volt kormánypártok nem egyeznek meg másban – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Richard Sulík, az SaS elnöke.

Richard Sulík
Fotó: TASR
Az SaS úgy fog szavazni, ahogy a megállapodás szól, és amire ígéretet tettünk. A szeptemberi időpontot támogatjuk

– szögezte le Sulík.

Hozzátette,

csak akkor szavaznak meg más dátumot, ha erről új megállapodás születik az egykori kormánypártok között.

Az OĽANO és a Za ľudí nem vett részt a Boris Kollár házelnökkel (Sme rodina) tartott hétfői megbeszélésen, Sulík ezt annak tekinti, hogy nem változott a véleményük. Visszautasítja, hogy a szeptemberi választási időpont eredetileg az SaS javaslata volt.

Boris Kollár: Várhatóan szeptemberi választás lesz, a Sme rodina korábbit is támogatna

Várhatóan szeptemberben kerül sor az előrehozott választásra, más dátum támogatásához feltehetően nem lenne meg a szükséges 90 szavazat – jelentette ki Boris Kollár, a Sme rodina elnöke az SaS-szel tartott hétfői megbeszélés után. Megerősítette, hogy a szavazás kedden (január 31.) 17 órakor lesz.

Minden valószínűség szerint szeptemberben lesz a választás

– jelentette ki Kollár az SaS álláspontjára hivatkozva, mely szerint nem támogat más időpontot, hacsak nem lesz újabb koalíciós megegyezés.

Igen, ez hosszú idő, de jobb, mintha egy egész év lenne

– válaszolta Kollár arra a kérdésre, mennyire legitim eljárás egészen szeptemberig várni, hiszen csak ideiglenesen megbízott kormánya van az országnak.

Leszögezte, hogy

a Sme rodinánál nem lesz pálfordulás, ha nem vétózta korábban a szeptemberi dátumot és egyetértett vele, akkor most már megszavazza.

Ugyanakkor hozzátette, közölte a koalíciós partnerekkel, hogy ha lenne megfelelő támogatottsága korábbi időpontnak is, a mozgalma megszavazná.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.